Voedselbos en Zelfoogst tuinderij in het Kanaalpark

De lezing van 16 mei 2022 gaat over twee bijzondere initiatieven in het Kanaalpark, de een nieuw initiatief: het Voedselbos Woest  en het tweede de al langer bestaande zelfoogst Tuinderij 't Wild.

Voedselbos Woest is eetbare natuur in wording. Als je alle nieuwsberichten over klimaat, milieu en honger elke dag weer leest wordt je er soms haast wanhopig van. Wat kan je doen? Nou, bomen planten! En dan het liefst bomen waar zowel mens en dier van kunnen profiteren. In deze presentatie vertellen Monique en Martijn wat een voedselbos nou precies is, en hoe zij Voedselbos Woest, met veel hulp van vrijwilligers, aan het realiseren zijn in Rosmalen.
Zie ook de eerder bericht  over het voedselbos

In het tweede deel komt de kleinschalige landbouw, aan de orde. Tuinder Linda, die al een paar jaar bezig is met een zelfoogst tuinderiji, laat zien dat landbouw  goed samen gaat met de natuur. Zij gaat ook in op het sociaal economische ascpect van een landbouwbedrijf met deelgenoten: CSA (Community Supported Agriculture) en toont aan hoe leuk en fijn het is om met zijn allen voor een stukje mooiere wereld te zorgen door landbouw en eerlijk voedsel voor zowel de consument, de tuinder en al wat leeft. Op haar facebook pagina kun je nu al volgen wat er in de tuin aan dierenleven te zien is.