Klimaatverandering? Ook in mijn tuin? 18-03-2019

Wat kan ik doen om de effecten van de klimaatverstoring kleiner te maken.....
      Lezing BijBomans 18 maart 2019 door Rogér Derksen

Tijdens deze lezing wordt u meegenomen in de gevolgen van de klimaatverstoring. Het klimaat verandert al zolang de aarde om de zon draait. Alleen we merken nu dat de veranderingen veel sneller plaatsvinden dan in het verleden, daarom noem ik het de klimaatverstoring. Het weer wordt extremer. Langdurigere regenval, extreem veel neerslag in korte tijd, de temperatuur neemt toe en periodes van grote droogte worden normaal. Willen we geen nadelige gevolgen, zoals bijvoorbeeld schade door hevige regen, ondervinden, dan zullen wij onze leefomgeving moeten aanpassen aan de nieuwe weersomstandigheden. Wat gebeurt er al en op welke wijze kunnen of moeten wij een steentje bijdragen? Daar gaat het over deze avond.....

Meer weten kijk bij de links
Presentatie zie hieronder bij downloads
Voorbeeld van regenwateraanpak in Deventer

 

Over Rogér Derksen

 

Ik ben Rogér Derksen, 46 jaar en woon in de Molenhoek. Ik ben zelfstandig ondernemer en werkzaam als projectmanager voor civieltechnische projecten en ik werk als specialist duurzame ondergrond/klimaatadaptatie als adviseur bij overheden en bedrijven.
Als weg- en waterbouwer ruim 20 jaar geleden in bodemonderzoek - en sanering werkzaam geraakt. 12 Jaar geleden ben ik aan de slag gegaan in de openbare ruimte voor onder andere de gemeente 's-Hertogenbosch. Ik ben icirca 10 jaar geleden duurzaamheid in mijn vakgebied gaan verkennen. Inmiddels ben ik een specialist op het gebied van de duurzame ondergrond. Om onze omgeving klimaatadaptief te maken, hebben we de ondergrond keihard nodig. Vanuit mijn positie bij de gemeente ben ik anderhalf jaar geleden projectleider geworden van een  klimaatbewustzijn project in Sparrenburg.  Als pilotwijk heb ik op diverse manieren geprobeerd bewoners te enthousiasmeren voor een andere omgang met regenwater.
 

Lees meer over lezingen BijBomans

Tags

Lezingen