Woonomgeving

De wijk Molenhoek is een wijk met veel groen en wordt omringd door grote wegen, het spoor en het Maximakanaal. Deze infrastructuur heeft invloed op de woonomgeving bijvoorbeeld fijnstof en verkeerslawaai. De molen gaf zijn naam aan wijk. Er is veel variatie in huizenbouwbouw. Er wordt nog steeds gebouwd zie: De Hoef-Noord.
Een speerpunt is om de wijk nog verder te vergroenen. Het klimaatbestendiger maken van onze tuinen is daarbij een belangrijk item. 
De wijk heeft veel voorzieningen zoals een buurthuis BijBomans waar verschillende activiteiten van en voor bewoners plaatsvinden. Er zijn wandelgebieden in de directe omgeving zoals het Kanaalpark en net buiten de wijk: landgoed Coudewater de Wamberg en de zandverstuiving. 

Meldingen over de openbare ruimte kunnen via het online meldingsformier

 
Een kapotte lantaarnpaal, een losse stoeptegel of een omgewaaide boom? Meldingen en tips over de openbare ruimte geef je eenvoudig door via het online meldingsformulier. Via dit formulier maak je snel en makkelijk een melding en stuur je een foto van de situatie mee.
De melding
wordt binnen 14 dagen door de gemeente afgehandeld.

Wil je een melding maken? Scan de QR-code of ga naar
www.s-hertogenbosch.nl/meldpunt

Maak je vaker een melding? Dan is het handig om het meldingsformulie op hetbeginscherm van je tablet of smartphone te zetten. Het meldingsformulier wordt weergegeven als een pictogram tussen je apps. Als je op het pictogram tikt opent het formulier meteen in je browser en kun je direct een melding maken.
Lees hoe je dat doet hier.