Werkgroep Groen

De wijk Molenhoek in Rosmalen is het meest groene deel van de gemeente ’s-Hertogenbosch en de werkgroep Groen wil dat graag zo houden. Groen in de wijk brengt ons dichter bij de natuur, zorgt voor zuurstof in de lucht, werkt geluiddempend en is aantrekkelijk voor dieren.

De meeste bewoners van de Molenhoek hebben bewust voor deze groene woonomgeving gekozen. De werkgroep stelt zich als voornaamste taak het evenwicht tussen bebouwing en groen te bevorderen. De werkgroep kan een bemiddelende en adviserende rol spelen bij de aanleg en het onderhoud van groenstroken, het ophalen van blad in de herfst en het plaatsen van bladkorven etc. Er wordt nauw samengewerkt met het wijkteam van de gemeente.

Wij vragen de bewoners zorgvuldig met bomen en struiken in de eigen tuin om te gaan zodat voldoende beschutting over blijft voor de vogels en de eekhoorns van boom tot boom kunnen blijven springen. En als een erfafscheiding wordt geplaatst kunnen de egels er dan wel onderdoor? Een groene wijk begint met uw eigen tuin en als wij rekening houden met de natuur blijft het prettig wonen in onze wijk.

De werkgroep bestaat uit de voorzitter Desiree Dolle en actieve wijkbewoners en komt een keer per maand bij elkaar.

Wilt u iets onder de aandacht brengen in het belang van het openbaar groen of het milieu in de wijk dan kan dit via het Meldpunt Openbare Ruimte van de gemeente, tel: 073-6155555 of www.’s-Hertogenbosch.nl   Denk ook aan de Buiten Beter App,  download de app op je telefoon.

Werkgroep Voorzitter
Desiree Dolle
info@wijkmolenhoek.nl

Leden van de werkgroep:

Hans Broeksteeg

Rogér Derksen

Els van Genugten

Thea Jongen

Bea Wever

 

 

Foto’s