Werkgroep Groen

De wijk Molenhoek in Rosmalen is het meest groene deel van de gemeente ’s-Hertogenbosch en de werkgroep Groen wil dat graag zo houden. Groen in de wijk brengt ons dichter bij de natuur, zorgt voor zuurstof in de lucht, werkt geluiddempend en is aantrekkelijk voor dieren.

De meeste bewoners van de Molenhoek hebben bewust voor deze groene woonomgeving gekozen. De werkgroep stelt zich als voornaamste taak het evenwicht tussen bebouwing en groen te bevorderen. De werkgroep kan een bemiddelende en adviserende rol spelen bij de aanleg en het onderhoud van groenstroken, het ophalen van blad in de herfst en het plaatsen van bladkorven etc. Er wordt nauw samengewerkt met het wijkteam van de gemeente.

Wij vragen de bewoners zorgvuldig met bomen en struiken in de eigen tuin om te gaan zodat voldoende beschutting over blijft voor de vogels en de eekhoorns van boom tot boom kunnen blijven springen. En als een erfafscheiding wordt geplaatst kunnen de egels er dan wel onderdoor? Een groene wijk begint met uw eigen tuin en als wij rekening houden met de natuur blijft het prettig wonen in onze wijk.

De werkgroep bestaat uit de voorzitter Desiree Dolle en actieve wijkbewoners en komt een keer per maand bij elkaar.

Wilt u iets onder de aandacht brengen in het belang van het openbaar groen of het milieu in de wijk dan kan dit via het Meldpunt Openbare Ruimte van de gemeente, tel: 073-6155555 of www.’s-Hertogenbosch.nl   Denk ook aan meldingen over iets wat niet klopt in de openbare ruimte voorheen te melden via de  Buiten Beter App, nu vanaf oktober 2022 via het meldingsformulier. Meer weten over dit formulier? Klik hier

Werkgroep Voorzitter
Desiree Dolle
info@wijkmolenhoek.nl

Leden:
Hans Broeksteeg
Rogér Derksen
Els van Genugten
Thea Jongen

Foto’s