Hoe word ik 100 ?

              Lezing 20 maart 2917
                                           door Corine van Donkersgoed


Inloop met koffie 19.30 uur
Aanvang lezing 20.00 uur
Samenkomst na afloop 21.30

Fit en gezond ouder worden. Wie wil dat niet? In het populaire programma ‘Hoe word ik 100? kun je zien hoe een aantal mensen hun leefstijl aanpast en daarmee hun gezondheid verbetert. Beweging en goede voeding, daar gaat het om! Maar wat is gezond?
Corine van Donkersgoed van de Fitpraktijk zal een lezing geven over dit onderwerp. Wat zijn goede keuzes? Hoe slecht is suiker nu eigenlijk? en nog vele andere vragen komen aan de orde. Er is alle gelegenheid om eigen vragen in te brengen.

Klachten voorkomen
De wetenschap brengt steeds meer in beeld welke klachten je positief kunt beïnvloeden met  goede voeding. Zo zijn er voedingsprogramma’s als Keer Diabetes2 om en is er bewijs dat gewrichtspijnen en zelfs reumaklachten verminderd kunnen worden met een aanpassing in voeding. De kans op hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, je kunt er zelf iets aan doen!

Voeding en beweging
Maar hoe? Gezond eten kan ontzettend lekker zijn. Helaas horen we veel wat niet mag, waardoor mensen soms een heel verstoord eetpatroon hebben. Maar er mag ook heel veel wel! Daar gaat het vooral om in deze lezing. Maar ook beweging. Je hoeft echt niet direct naar een sportschool. Wanneer draagt beweging nou echt bij aan een betere gezondheid?
Het antwoord op deze vragen en vooral de rol van suiker wordt gegeven tijdens de lezing op 20 maart 2017.

Meer lezen?

      Hanno Pijl en Karine Hoenderdos: Diabetes type 2? Maak jezelf beter!

      Gert Schuitemaker: Gewrichten en voeding

Internet:  http://weetwatjeeethetboek.nl/

The man who made us fat Ted  4 lezingen

The truth about sugar BBC documentaire 2015 op You Tube