NaarHuis

Deze keer eens iets heel anders: een bijzondere theatrale presentatie als lezing. Theatermaker Narhea Goossens uit Den Bosch is als baby geadopteerd en groeide op in een liefdevol Zeeuws gezin. Ze was ooit een vondeling en kent haar biologische ouders niet. Ze maakte, samen met schrijfster Natasja d'Armanac, een voorstelling over wie ze is en over haar zoektocht. Een eindeloze zoektocht naar het onbekende. Over herkenning in donkere ogen zien en tegelijkertijd totale vervreemding te voelen, omdat echte herkenning onvindbaar blijft. Geen dieper verlangen, geen grotere verscheurdheid, geen dieper missen. En dat in een leven vol geluk.                                                         
                                              klik op de afbeelding voor vergroting

De voorstelling sluit aan bij de actualiteit, maar probeert vooral persoonlijke vragen te beantwoorden, zonder schuldvraag of oordeel. Narhea brengt haar indringende verhaal samen met Megan Scheulderman, een oud-student van de opleiding Artiest van het Koning Willem I College. De presentatie duurt ca. 50 minuten. Na afloop gaan we met elkaar in gesprek over de presentatie en kunnen we eigen ervaringen met betrekking tot het onderwerp met elkaar uitwisselen.

Naar huis wordt gespeeld door theatergroep Sally & Molly.
Sally & Molly maakt theater over maatschappelijke en sociale thema’s. "Wij vertellen verhalen over daar waar het leven wringt, vreemd, afwijkend, pijnlijk of lachwekkend is. We spelen o.a. in de geestelijke gezondheidszorg, voor opleidingen, in het theater en bij particulieren in de huiskamer".

Theater en kunst belichten op een andere manier een probleem, een vraag, een gebeurtenis of een situatie. Creativiteit kan helpen bepaalde (sociale) processen sneller op gang te brengen, maar vooral het verkrijgen van inzicht kan helpen bepaalde taboes te doorbreken en/of stigmatisering tegen te gaan. Dat inzicht ontstaat – naast het vergaren van feitelijke kennis – ook door ‘ervaren”. Theater IS ervaring.

                                                                  
Waar: BijBomans Mozartlaan 11A  
Start lezing: 20.00 uur
Inloop: 19.30 uur met kofie/thee     Nazit: 21.30 uur                                                                                                             
Wil je nog een herinnering voor de lezing? Vul dan hier je mailadres in