Met Jos Lampert mee naar Afrika

Presentatie over Afrika in verhaal en dia’s over vijftig jaar geleden en het heden.

Als jonge moeder vertrok Jos Lampert in 1967 met twee jonge kinderen naar Afrika, haar man achterna. Zij vertelt over het gezinsleven, de eenzaamheid en bijzondere ontmoetingen met mensen en dieren. Het viel toen niet mee om te leven in een ver en verlaten land. Het werden 7 jaren van pionieren. Zij schreef brieven aan haar moeder in Amsterdam en heeft die zorgvuldig bewaart. Daarover schreef ze een boek (zie foto).
In de lezing vertelt Jos Lampert over het Kitulo Ontwikkelingsproject van de Verenigde Naties van vijftig jaar geleden. Daarna laat ze in woord en dia’s het Afrika van vandaag zien met meer dan dertig wildparken in Tanzania.

Achtergrond Jos Lampert
Zij studeerde voor landschapsarchitect voordat ze op reis ging naar Afrika. Na 7 jaar keerde ze terug naar Nederland met haar man en drie zoons. 10 jaar later studeerde ze af in Wageningen. Ze werkte op het herbarium van het Landbouwkundig Proefstation in Zambia en als ecoloog en medewerker milieubeleid. Nu is zij schrijver met als debuut het boek 'Naar Afrika' onder het pseudoniem Coosje van Holland.