Dieren spelen een belangrijke rol bij de verspreiding van virus-ziekten

Op 17 oktober staat er een lezing gepland door Judith van den Brand-Garritsen. Judith is geboren en getogen in de wijk Molenhoek. Ze is dierenarts, veterinair patholoog en onderzoeker bij de afdeling Viroscience van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.
      
De lezing heeft als titel: Dieren spelen een belangrijke rol bij de verspreiding van virus-ziekten.

              

Om een tipje van de sluier op te lichten het volgende:
Uitbraken van virus-ziekten waarbij mensen ernstig ziek worden en zelfs overlijden komen regelmatig voor. Een groot aantal van deze virussen zijn afkomstig van of worden verspreid door dieren. Een voorbeeld hiervan is de Mexicaanse griep waarbij het virus afkomstig was uit varkens en vogels. Deze lezing neemt U mee in de wereld van de virus-ziekten, hoe daar onderzoek naar gedaan wordt en of deze ziekten voorkomen kunnen worden. Ook zal de recente uitbraak van het Zika virus aan bod komen. Wat weet u van deze virussen?

De lezing wordt, zoals altijd, gehouden  “BijBomans”, van der Leeuwstraat 2. Inloop vanaf 19.30 uur voor een kopje koffie/thee of anderszins. De lezing start om 20.00 uur. Het einde van de bijeenkomst is voorzien om 22.00 uur.

Tot dan! Voor een inspirerende avond samen.