Parkeerdruk

De parkeerproblemen rondom het station Rosmalen houden aan. Vooral op werkdagen is het moeilijk om een parkeerplaats te vinden. Niet alleen bij het station maar ook bij de dependance van het JBZ, bij de Annenborch en bij  Perron 3 zijn er te weinig of slecht onderhouden parkeerplekken. Lees meer

Maar er is een oplossing in zicht.
Het station Rosmalen krijgt extra fietsparkeerplaatsen én meer parkeerplaatsen voor auto's. Zowel de fietsenstalling aan de noordzijde van het station als aan de zuidzijde worden uitgebreid. In totaal komen er 250 fietsparkeerplaatsen bij.
Daarnaast komen ook extra parkeerplaatsen voor scooters en brommers. Om deze uitbreiding mogelijk te maken, wordt het oude bewakingshuisje gesloopt. Daarmee krijgt de noordzijde van het station een meer open karakter. De extra ruimte voor de fietsenstalling aan de zuidzijde wordt in de hoogte gevonden. Hier komt dubbellaags fietsparkeren.
Voor het autoverkeer wordt het parkeerterrein achter Perron 3 uitgebreid met ongeveer 45 extra parkeerplaatsen.Want station Rosmalen krijgt een P + R voorziening. Om het parkeren achter Perron 3 aantrekkelijker te maken, wordt de loopafstand naar het station aanzienlijk korter door een extra voetpad naar het spoor. 
Uiterlijk 2022 zijn de extra voorzieningen gereed. Lees het verslag van de stuurgroep.