Herfstbladeren

BLAD VERZAMELEN. (2019)
Het is weer herfst en daarom startte de gemeente in week 42 met het ruimen van blad.Op dinsdag komt een aannemer met de blad-zuigwagen om het blad te ruimen in de Gele Hoeve en rond de Molen. Verder staan er in de wijk bladkorven.

Je kunt helpen door de bladeren in je straat langs de weg te verzamelen. Je wordt verzocht om de bladeren in een langgerekte strook langs de weg op te hopen en geen snoeiafval tussen de bladeren te leggen.

BLAD IN JE TUIN.
De bladeren uit je tuin kun je in de groene afvalcontainer gooien, maar je kunt er ook compost van maken. Blad is namelijk natuurlijke bemesting. Je kunt ook de bladeren gebruiken als winterdek, als bescherming van de planten tegen de kou. Bolgewassen en vaste planten lopen eerder uit en bloeien eerder als ze in dewinter beschermd zijn door een bladerdek. Daarnaast is blad in de wintermaanden ook een schuil- en voedingsplaats voor insecten, vogels en kleine zoogdieren.

Hebt je vragen over deze brief?
Neem dan contact met met de gemeente op via nummer 073-6155555 of stuur een mail naar openbareruimte@s-hertogenbosch.nl   o.v.v. bladruimen Molenhoek. Wil je iets (anders) melden over de openbare ruimte? Geef het via de BuitenBeter app door.

Met vriendelijke groet,

Het hoofd van de afdeling Beheer & Programmering, E. Jans

Tags

Bladafval