Tis lekker 'BijBomans'

‘Tis Lekker ‘BijBomans’

De Kookgroep heeft op dinsdag 12 december met meerdere kleinere gerechtjes een culinaire, gezonde en volwaardige maaltijd verzorgd.
Er was plaats voor 14 gasten. 

15_gasten.jpg
De hapjesavond van 12 december was volgens de gasten en de Kookgroep een groot succes. Ondanks de slecht beloopbare voetpaden en wegen kwamen toch alle aangemelde gasten opdagen. Zij werden in een volledig omgetoverde en sfeervolle huiskamer ontvangen. De gasten kregen zes gevarieerde en smaakvolle gerechtjes. Begonnen werd met een amuse van zalm op een bedje van spinazie, gevolgd door een paprikatomatensoepje met feta croutons en bieslook garnering, pansit goreng met chilisausje, geroerbakje groenten in bladerdeeg, gemarineerde kipkluifjes, een dessert van een plakje spekkoek met bolletje vanille ijs en een toefje slagroom en een kopje koffie na. Tussen de gerechtjes door (en tijdens) werd gezellig en geanimeerd gepraat. Bij vertrek kregen alle gasten nog een bosje bloemen en een Kerst- en Nieuwjaarswens mee naar huis. Dit werd zeer op prijs gesteld en de bedankjes waren niet van de lucht.
De voorbereiding van de gerechtjes vond plaats in twee privé keukens en gebracht naar de keuken van Cinthy Meulblok in de Chopinlaan. Daar werden de gerechten verder bereid en iedere gang afzonderlijk naar BijBomans gebracht voor de finishing touche.
14_koks.jpg
Om dat
transport veilig te kunnen doen is een pad van een kleine 150 meter sneeuwvrij gemaakt. Om dit alles te kunnen realiseren was een team van drie koks en zes koksmaatjes betrokken. Na het vertrek van alle gasten en het opruimen en weer in oorspronkelijke staat brengen van de huiskamer en activiteitenruimte heeft de kookgroep nog vergaderd over het vervolgtraject. Ook zij kregen een bosje bloemen.
5_boeketjes.jpg

                                            
                                                                                                       Zie ook Koken 

                                                                                                                                                                                                                     

Tags

Koken