Een zalige Zomerbrunch BijBomans

                                                                                

Een Zalige Zomerbrunch

BijBomans

 

Lange, gezellige zomermiddagen………..

Samen aan een lange tafel

in de schaduw van een boom,

vol van plezier en heerlijk eten!

 

Dat dus………..!!

                                                   

Verslag van de Zomerbrunch van 30 juli 2019

’s-Middags vanaf ongeveer half twee druppelden de eerste gasten binnen en werden ontvangen op het terras van de tennisvereniging met een fantastisch brede zonwering. Met een aangename temperatuur, uit de zon en een zacht briesje werd het al snel erg gezellig. Een kopje koffie of thee met een plakje cake en/of bonbon werd al snel geserveerd.

Even na tweeën werd een eerste groep gasten naar binnen geleid om hun hersenen te pijnigen bij uitgestalde foto’s met beelden van markante locaties in ’s-Hertogenbosch. Voorzien van een formulier en pen konden de gasten de herkende locaties noteren. ‘Driftig’ werd er met elkaar overlegd en een enkele keer gespiekt. Omdat sommige gasten nogal de tijd nodig hadden om de verschillende locaties te herkennen, werden de anderen alvast aan de sfeervol gedekte tafels genodigd om een of meer overheerlijke wraps te nuttigen. Tijdens de wisseling van groepen werden de gasten getrakteerd op een frisse, fruitspies.

Daarna kwam de zogenaamde lopende band van kookgroepleden tweemaal voorbij met boven hun hoofd gedragen attributen, zoals een passeviet, cake vorm, voorraad blik, pollepel e.d. Daarbij werd aan de gasten gevraagd om zoveel mogelijk gebruiksvoorwerpen te onthouden om die een kwartiertje later op te schrijven. Na het nuttigen van een vegetarische salade werden papier en pen uitgereikt en gevraagd zo veel mogelijk gebruiksvoorwerpen op te schrijven.  Uiteraard zat er een addertje onder het gras, een van de koksmaatjes had namelijk een hoedje op en dat valt niet onder de titel van gebruiksvoorwerpen. De meeste gasten hadden dat goed onthouden en uiteraard ook opgeschreven. Echter werd het hoedje door de jury als fout aangemerkt. Dit leverde natuurlijk de nodige hilariteit op, evenals de passeviet. Sommigen hadden er nog nooit van gehoord, maar het credo luide al snel: je bent nooit te oud om wat te leren.

Intussen werd op het terras de barbecue aangestoken om de varkenshaas sateetjes te garen.

Om het geheel nog complexer te maken en de hersenen op volle toeren te laten draaien werd een Pubquiz aangekondigd en door de quizmaster meerdere malen uitgelegd. Eerst werden alle gasten in twee groepen verdeeld en binnen iedere groep werden er weer groepjes van drie personen geformeerd. Elk groepje kreeg een bel, piepertje of toeter. Voor de aangekondigde puntentelling werd als meest integere jury onze penningmeester aangesteld.

Ieder groepje van drie werd een vraag voorgelegd en als die goed beantwoord werd kregen ze nog een bonusvraag. Ieder goed antwoord leverde één punt op. Kon men de vraag niet beantwoorden, dan mocht een deel van de andere groepjes bellen, toeteren of piepen en kon het eerste piepende, toeterende of bellend groepje het goede antwoord geven en punten scoren. Dit leidde uiteraard nogal eens tot verwarring en grote hilariteit, omdat groepjes die nog niet mochten piepen of kraken dat wel deden of hun antwoord al voor hun beurt riepen. Het meest frappante aan dit spel was dat bijna iedereen het goede antwoord wist nadat dat antwoord was gegeven met reacties ohja en natuurlijk.

Na deze ronde kon de jury overgaan tot de puntentelling en bepalen welke twee groepjes naar de finale mochten. De gasten genoten van heerlijk malse varkenshaasspiesen, met satésaus, stokbrood en kroepoek.

Daarna begon de spannende finale van de Pubquiz. Alle winnaars kregen een ferme handdruk en felicitatie van de quizmaster.

Als afsluiter werden de gasten nog getrakteerd op een ijsje. Tegen 19.00u (bijna twee uur later dan gepland) gingen, uitgezwaaid door de voltallige Kookgroep, de gasten enthousiast en zeer tevreden naar huis. Allen voorzien van een aandenken in de vorm van het boek Vuurvlinder boven het Water en Vuurplein van Marianne Keser en gesigneerd door de Kookgroep.

      Gezelligheid kent geen tijd !

Tags

Koken