Away from her

                                            24-10-2016
                                                               20.00 uur 'BijBomans'     
                                                               van der Leeuwstraat 2
                                                               Inloop met koffie vanaf 19.30 
                                                               Toegang vrij                     

Canada, 2006

'Away From Her' is het regiedebuut van actrice Sarah Polley met een gracieuze Julie Christie in de hoofdrol naast Gordon Pinsent. Away From Her gaat over wat de ziekte Alzheimer teweeg brengt in relaties tussen mensen. Het is vooral een ode aan de liefde.

Fiona en Grant wonen al meer dan veertig jaar bij elkaar. Ze wonen op een paradijselijke plek in Noord Canada aan de oever van een meer. De sereniteit van het ingesneeuwde meer lijkt echter symbolisch voor wat Fiona te wachten staat. Net als de sneeuw die onder haar langlauflatten wegglijdt, zal haar geheugen langzaam in het niets verdwijnen. Fiona besluit, wanneer zij zich bewust wordt van haar ziekte, te voorkomen dat ze onder de ogen van haar man zal vervagen. Ze wil naar een tehuis. Grant kan het niet geloven maar ze is onverbiddelijk.

Polley gaf Grant niks om achter te schuilen, hij staat naakt tegenover wat er gebeurt. Fiona vergeet hem steeds vaker en benadert hem in het verzorgingshuis met de beleefdheid waarmee je een vreemde aanspreekt. Daarnaast moet hij ook aanzien hoe ze al haar aandacht geeft aan een andere man in het verzorgingshuis.

Regisseur Sarah Polley baseerde het scenario op een novelle van Alice Munro met de titel “The bear came over the mountain”      Bron: Filmliga Oss

meer info over Films 'BijBomans'

Tags

mvs