Wijkagent

De wijkagent van Rosmalen Zuid is Lyanne Treffers. Zij is bereikbaar via het algemene nummer: 0900-8844 maar voor spoedeisende hulp bel altijd 112.
Zij is onderdeel van politie 's-Hertogenbosch die te volgen is via facebook
Of te volgen via Instagram

Ook kun je door middel van een contactformulier een bericht sturen naar de politie. Dit bericht wordt door het Regionaal Service Centrum beantwoord en, indien nodig, doorgestuurd naar de wijkagent.

Let op: Dit formulier is uitsluitend bedoeld voor niet spoedeisende hulp. Wil je direct contact met de politie bel dan 0900-8844

Wat doet een wijkagent?

De wijkagent is een ervaren politieagent. Samen met haar collega’s van het basisteam, zoals surveillanten en rechercheurs werkt zij aan een veilige wijk door handhaving en opsporing. Vaak is de wijkagent een eerste aanspreekpunt in de wijk en een bekend gezicht. Zij kent veel inwoners en ondernemers en spreekt regelmatig met hen. Door al die contacten weet zij wat er speelt in de wijk en kan zij in een vroeg stadium problemen oplossen en liever nog, voorkomen. Veel wijkagenten zoeken actief contact met de inwoners van hun wijk en hebben bijvoorbeeld een spreekuur of werken regelmatig op een centrale plek in de wijk . De samenleving digitaliseert en vraagt om een politie die waakzaam en dienstbaar is in de fysieke wereld en de digitale wereld. Veel wijkagenten zijn daarom actief op sociale media en kunnen via deze platforms zien wat er speelt, hebben er contact met inwoners en geven inzicht in hun werk.

 

Tags

Politie mvs