Tiny Forest in Rosmalen

Een jaar na het eerst initiatief voor een Tiny Forest in 's-Hertogenbosch is er ook een in Rosmalen.
19 november 2019 plantten zo’n 110 leerlingen een Tiny Forest. De leerlingen zijn van de basisscholen De Hobbit en De Sprong. Daarbij kregen ze hulp van de gemeente, IVN, en bewoners uit de wijk De Overlaet. Een Tiny Forest is een klein inheems natuurbos wat in de wijk gepland wordt. Het brengt de natuur dichtbij huis. En geeft jong en oud de kans om er van te genieten en te ontdekken. De naam van het natuurbosje is door basisscholen zelf verzonnen: Klein Bosmalen.

Waarom leggen we Tiny Forest natuurbosjes aan?

Wethouder Mike van der Geld: “We realiseren hiermee meer natuur in de stad. We verwachten dat de aanleg de biodiversiteit vergroot en een bijdrage levert aan betrokkenheid bij de natuur. Meer natuur in de wijk is belangrijk, omdat het een bijdrage levert aan een gezond leefklimaat. Daarnaast zorgt het bos voor verkoeling en wateropvang. Dit is nodig vanwege een sterk veranderend klimaat.”


Afgelopen weken werd de grond al gereed gemaakt voor het bos van 400 m2. Het leukste werk, het planten van de bomen mochten de leerlingen doen. Samen met vrijwilligers zetten zij vijfenveertig verschillende soorten bomen en struiken in de aarde. In totaal zo’n 1200 exemplaren. Tijdens de aanleg spatte hun enthousiasme er vanaf.

Tiny Forest plantseizoen

November is het plantseizoen. Volgende week wordt er nog een Tiny Forest aangelegd langs de Aartshertogenlaan. Andere gemeenten doen ook mee. Samen met scholen, bewoners en het IVN worden in heel Nederland ruim 60 Tiny Forests aangelegd. Dat komt neer op meer dan 35.000 bomen! Het Tiny Forest in ’s-Hertogenbosch is mogelijk dankzij financiële steun. Deze komt van de gemeente ’s-Hertogenbosch en de Nationale Postcodeloterij.

Een Tiny Forest is een inheems minibos van ongeveer 200-400 m². Dit bos stimuleert de biodiversiteit, helpt bij waterberging en hittestress. Het is ook een fijne plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Lees meer over een Tiny Forest in je achtertuin.

bron: gemeente nieuws 's-Hertogenbosch


Geplaatst op: Woensdag 27 november 2019

Tags

Nieuws