Gezocht: initiatiefnemers Tiny Forest en gevonden!

In samenwerking met IVN natuureducatie leggen de gemeente vier Tiny Forests aan in ’s-Hertogenbosch. Een Tiny Forest is een minibos dat in de stad ligt. Het is ongeveer zo groot als een tennisveld. In een Tiny Forest leven vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren. Met een Tiny Forest komt natuur dicht bij huis, zodat jong en oud dit kan ontdekken.
Daarom werken we bij de aanleg van een Tiny Forest samen met scholen. Ook helpt een minibos om water beter op te vangen bij zware regenval en zorgt het voor verkoeling op warme dagen. Vindt u het leuk om een minibos aan te leggen bij u in de buurt? En zo een bijdrage te leveren aan de natuur in de stad? Meld u dan aan als initiatiefnemer voor een Tiny Forest bij IVN natuureducatie.

foto IVN Natuureducatie

Aan de slag

Wilt u als initiatiefnemer aan de slag om een Tiny Forest aan te leggen in uw buurt? IVN natuureducatie en de gemeente helpen u daarbij. Als initiatiefnemer zoekt u een team van buurtbewoners bij elkaar die mee willen doen. Samen met een school in de buurt en de gemeente doorloopt u de stappen die nodig zijn om het bosje uiteindelijk aan te leggen. 

Geschikte locatie

De gemeente heeft een aantal plekken in beeld waar de aanleg van een Tiny Forest mogelijk is. Maar u kunt zelf ook een locatie aanmelden. De gemeente en IVN natuureducatie bekijken dan of deze locatie geschikt is. Zo moet er voldoende ruimte zijn en de locatie moet op loopafstand zijn van een school of kinderdagverblijf. Ook is steun in de buurt een belangrijke voorwaarde. In februari 2019 wordt een eerste Tiny Forest aangelegd in de wijk Noord. Dit doet de gemeente in samenwerking met IVN Natuureducatie, werkgroep Natuur op Noord, BBS Haren Donk en Reit en enthousiaste buurtbewoners. 

Eerste Tiny Forest in 's-Hertogenbosch

Lees meer over het Tiny Forest dat gerealiseerd is bij de basisschool BBS Haren Donk en Reit op het veld tussen de wijken de Haren en de Reit.

Meer informatie 

Op www.ivn.nl/tinyforest vindt u meer informatie over een Tiny Forest. Hebt u nog vragen? Neemt u dan contact op met de heer J. Mees, stadsecoloog van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Hij is bereikbaar via dit e-mailformulier.

bron: gemeente 's-Hertogenbosch


Geplaatst op: Vrijdag 28 december 2018

Tags

Nieuws