Vierentwintig gasten zetten zich op dinsdagmiddag 3 juli om kwart over vijf aan tafel voor het maandelijkse diner verzorgd door de Kookgroep BijBomans.
De deuren van het paviljoen van de Tennisvereniging Rosmalen stonden open om de gasten te ontvangen en om de warmte binnen wat te temperen. Het geanimeerde gezelschap liet zich door de zomerse temperatuur niet van de wijs brengen en genoot zichtbaar van het heerlijks dat hen werd voorgezet. De keukenbrigade stond onder leiding van hoofdkok Jacques Verfaillie, die het menu had samengesteld. Het menu was volgens Jacques aangepast aan het warme weer. Als eerste gang werd gevulde portobello geserveerd. Het hoofdgerecht bestond uit kippendijfilet in kriekensaus met een kersenchutney en aardappel-knolselderijpuree. Het nagerecht was opgebouwd uit lange vingers met vanille-ijs, een caramelsaus, slagroom en een aardbeitje. Dit gerecht ontlokte een van de eters een luid “heerlijk!”. Hoewel de keuken qua temperatuur bijna even warm leek als de oven waarin diverse gerechten werden warm gehouden, draaide de keukenploeg als een geoliede machine. Het opdienen en afruimen verliep heel vlot en geen gast hoefde lang op zijn of haar gerecht te wachten. Het volgende diner is alweer op dinsdag 31 juli, en het is niet verwonderlijk dat de gastenlijst zich alweer snel aan het vullen is. Lees meer over Samen Eten BijBomans.
Wim Vegers
Geplaatst op: Zaterdag 07 juli 2018
Tags
KokenMeer nieuws
- 19-06-2025: 20 juni gratis museumavond
- 18-06-2025: Reisloket bij Huis73 op 23 juni
- 17-06-2025: Spoorwegovergang dicht 27-30 juni
- 17-06-2025: SAS Zomerschool
- 16-06-2025: Jeff van Schijndel - De onafwendbare val van Den Bosch 16-6-2025
- 15-06-2025: Opera op de parade 19 juni
- 15-06-2025: Openluchtviering 29 juni
- 13-06-2025: Zwembadje in de openbare ruimte
- 10-06-2025: Concert in de kapel: 'Bach meets Ysaÿe' door Nico Baltussen
- 31-05-2025: Omgevingsvisie aangepast
- Nieuwsarchief