Bomen

'De gemeente 's-Hertogenbosch wil, tot 2030 zo’n 20 tot 25 hectare bos bij planten. Dat zijn 75.000-100.000 bomen.
Zo wordt onze omgeving groener, mooier, gezonder en klimaatbestendiger. Bos draagt bij aan het vasthouden van CO2, het produceert zuurstof en vangt fijnstof af. Het kan water vasthouden en zorgt voor verdamping. Bos is ook goed voor honderden soorten planten en dieren. Lees meer

Monumentale bomen
's-Hertogenbosch heeft een overzicht gemaakt van monumentale bomen. Per boom zijn er gegevens opgenomen met de locatie, de naam, de hoogte, de conditie van de boom, etc. Ook bomen in onze wijk zijn op deze kaart  te vinden.

Fietstocht
En er is een fietstocht uitgezet langs monumentale bomen. De printversie daarvan kun je  hier gratis downloaden en de beschrijving van de fietstocht vind je hier. Deze fietstocht is uitgezet door stichting Boom&Bos in samenwerking met het Stadsblad wat sinds 1 oktober 2019 indebuurt heet en magazine PUUR.

Kappen van bomen
Als een boom gekapt wordt krijgt hij een merkteken. In de gemeente ‘s-Hertogenbosch is geen standaard afspraak van tekens met betekenissen op de bomen. Deze afspraak wordt gemaakt met de aannemer welke tekens we gebruiken (en vooral kleur). In het verleden is het voorgekomen dat bewoners een boom weg wilde hebben, de gemeente hier niet in meeging. Tijdens de kapronde hadden de bewoners zelf een teken aangebracht op de boom. De aannemer was al begonnen met ontmantelen van de boom. Een collega heeft op het laatste moment kunnen voorkomen dat deze boom gerooid werd. Vandaar geen standaard afspraken.

Tags

Bomen