Luchtkwaliteit

Op deze site kun je alles vinden wat betreft de luchtkwaliteit in onze wijk. Op verschillenden manieren wordt hier de luchtkwaliteit gemeten en de site geeft gegevens weer van Den Bosch op straatniveau. Maar het bevat verouderde gegevens.
Er is nog de ieder uur geactualiseerde kaart van Milieudefensie  en de site Atlasleefomgeving waar veel info te vinden is over de luchtkwaliteit van onze wijk en daarbuiten.

Een andere mogelijkheid is gebruik te maken van de app LUCHTKWALITEIT. Deze is te downloaden voor Android  en IOS. De app is gemaakt op basis van wetenschappelijke studies over gezondheidseffecten van luchtverontreiniging.
Er worden de volgende vijf klassen aangegeven: zeer slecht (paars), slecht (rood), onvoldoende (oranje) matig (geel) en goed (blauw).Wat dit voor gevolgen heeft voor je geplande activiteiten, bijv. buiten sporten, staat in de info van de app. 

In dit artikel van (14 januari 2020) kun je lezen dat de luchtkwaliteit in Den Bosch en omgeving, in vergelijking met vele delen van ons land, onder het gemiddelde is. Ook kun je lezen hoe je zelf kunt bijdragen aan een betere luchtkwaliteit.
PDF van bovengenoemd artikel!ie ook: de snuffelfiets

Het wegverkeer draagt voor een groot deel bij aan de hogere concentraties van vervuilende stoffen. Dit is, door de vele wegen die hier samenkomen, een aandachtspunt in onze wijk.

klik op de kaart voor vergroting