Film

Onze eerste bijeenkomst van de filmclub. We kwamen bij elkaar met ongeveer 15 enthousiaste mensen om te inventariseren welke wensen er lagen rondom film en duidelijk te krijgen hoe we dit moesten aanpakken.
Het idee ontstond om ook samen de bioscoop en het theater te bezoeken. Een aantal keren zijn we naar de bioscoop en het theater geweest met een groepje, maar uiteindelijk is het animo hiervoor toch heel klein geworden.
Onze maandelijkse film Bij Bomans echter wordt door een groep van ongeveer 25 mensen trouw bezocht.
Wat hebben we veel opstartproblemen gehad om de techniek onder de knie te krijgen. In het begin moesten daarom de bezoekers wel een geduld hebben eer de film kon beginnen.
Maar sinds we in de Troubadour zitten werkt het allemaal prima.
Onze eerste film was Il y a longtemps que je t'aime op 6 januari 2016. Sindsdien hebben we 41 films vertoond.
Jarenlang is alles vlekkeloos verlopen tot in februari de DVD-speler het begaf en we nog steeds niet weten hoe het met Layla afloopt.
In maart kwam corona en afgelopen maand vertoonde we onze eerste film weer en corona-proof hebben we weer kunnen genieten. Ook beschikken we sinds augustus over een digibord waarop films beneden in de huiskamer ook vertoond kunnen worden. Beste wijkbewoner je bent van harte welkom iedere eerste maandag van de maand. Voorlopig is het belangrijk dat je inschrijft omdat het aantal plaatsen beperkt is. We denken aan de mogelijkheid van een middagvoorstelling. Laat weten of je daarvoor belangstelling hebt aan de coördinator: Irene Schreinemachers. schreinemachers@hotmail.com

Lees meer over de films

Tags

Film