Eten BijBomans

Met horten en stoten is de Kookgroep met behulp van het Oranjefonds en een aantal sponsoren op
17 januari 2016 begonnen met het verzorgen van diners voor gasten, in de voormalige Bomans basisschool. Gastendiners, bedoeld voor wijkbewoners, die vaak alleen eten of er niet altijd toe komen voor zichzelf te koken. Al snel bleek het samen eten in een gezellige ambiance en het ontmoeten van andere buurtgenoten een doorslaand succes.

Op de eerste dag kwam een buurtgenoot wat schuchter binnen en gaf voorzichtig aan dat ze het wel erg eng vond, om alleen zo laat over straat te gaan. Schoorvoetend schoof ze aan tafel. In die tussentijd werd, door de vrijwilligers, voor haar begeleiding naar huis geregeld.Toen dat op het eind van de maaltijd aan haar werd doorgegeven was haar eerste reactie, dat dit niet meer nodig was, want ze werd al naar huis gebracht door een van haar tafelgenoten.
Later bleek dat zij iedere week bij elkaar koffie gingen drinken. Missie geslaagd!!!

Jammer genoeg kon slechts zes keer een driegangen maaltijd worden verzorgd toen moest BijBomans noodgedwongen naar de Mozartlaan verhuizen. Gelukkig kon deze activiteit vanaf 9 januari 2018 weer worden opgepakt in het gastvrije paviljoen van de Tennisvereniging Rosmalen. Een grotere ruimte met professionele kookapparatuur.
Stuk voor stuk zijn de gastendiners een groot succes gebleven, met regelmatig een soms lange wachtlijst. Hoogtepunten waren het Kerstdiner in december 2018 met 43 gasten en een zomerbrunch in juli 2019. Tot en met maart hebben de vrijwilligers van de werkgroep, die deze heerlijke diners verzorgen, ruim 800 gasten kunnen bedienen.             

Helaas moest het gastendiner van april worden afgeblazen in verband met de coronacrisis en ligt deze activiteit nu nog steeds stil. Dit tot verdriet en teleurstelling van onze reguliere gasten. Overigens blijkt ook dat een behoorlijk deel van die gasten, niet durven te komen ook al zou er worden gewerkt met een protocol, dat alle veiligheidsmaatregelen met betrekking tot hun gezondheid waarborgt.  Lees meer

Tags

Koken