Bridgen

De bridgegroep van BijBomans
Bij de start van BijBomans was er volop belangstelling om te gaan bridgen. En wat bleek: er had zich ook een wijkbewoner opgegeven om een groepje beginners bridgeles te gaan geven. Zo zijn we in februari 2016 gestart met acht wijkbewoners en onze docent. We  kregen iedere woensdagavond een half uur theorie om daarna aan twee tafels te gaan oefenen.

Het zijn altijd heel gezellige bijeenkomsten en de groep is een echte vriendengroep geworden.
De docent, die verder geen vergoeding krijgt, bedanken we op zijn verjaardag en met kerstmis met een leuk cadeau. Intussen zijn we redelijke goede bridgers geworden en zouden we wellicht mee kunnen doen op een bridgeclub. Maar juist het kleinschalige karakter spreekt ons aan en we hopen op deze manier nog lang door te kunnen gaan.

Door corona echter zijn we sinds begin maart niet meer als bridgegroep bij elkaar gekomen. Maar we hebben niet stilgezeten. We spelen nu met veel plezier biedspelletjes via de app. De docent geeft ons via de app door wat onze kaarten zijn en op basis daarvan moeten we gaan bieden. Zo hebben we het bieden weer beter onder de knie gekregen. Maar het contact missen we wel.

Wijkbewoners die ook willen gaan bridgen kunnen zelf een groep en een docent zoeken. Je kunt dan gebruik maken van de ruimte van BijBomans. Wellicht kunnen we dan een klein bridgeclubje starten binnen BijBomans.

Voor vragen of informatie kun je mailen naar: info@wijkmolenhoek.nl         

 

Tags

Kaarten