Werkgroep Groen tijdens de lockdown

De werkgroep Groen heeft tijdens de lockdown steeds de ogen en oren open gehad voor wat er speelt in de wijk betreffende bijv. bladzuigen, openbare groenstroken en het Kanaalpark. De vragen die binnenkomen over openbaar groen spelen we door naar Beheer Openbare Ruimte van de gemeente. Men antwoordt dan meteen of verwijst door naar de desbetreffende afdeling.

Het onderwerp dat ons als werkgroep momenteel de meeste zorgen baart is de wijze waarop het onderhoud heeft plaatsgevonden in het Kanaalpark.  De toestand van het onderhoudspad in het Kanaalpark geeft te denken. Ook dat nemen we mee in onze gesprekken met de gemeente.

Verder ziet het ernaar uit dat er ook dit voorjaar geen Zwerfafvaldag kan plaatsvinden. Dit was tot 2019 een van de leukste evenementen die de werkgroep organiseerde en waar we als wijk Molenhoek het grootste aantal deelnemers van de gehele gemeente ’s Hertogenbosch hadden. We hopen dat het najaar of 2022 nieuwe kansen biedt.

De openbare vergadering die vorig jaar gepland stond en het thema ‘watervriendelijke tuinen’ had staat nog steeds in de startblokken. Wanneer dit door kan gaan is nog onduidelijk.

Je kunt, als wijkbewoner, altijd met vragen en opmerkingen over de openbare ruimte terecht bij de werkgroep. We zullen alles meenemen in onze gesprekken met de gemeente.


Geplaatst op: Vrijdag 29 januari 2021

Tags

Nieuws