Taptoe op 4 mei. Ook in onze wijk???

OPROEP AAN ALLE TROMPETTISTEN [of andere spelers van een blaasinstrument]
Landelijk is het idee ontstaan om op 4 mei a.s. alle trompettisten in Nederland te vragen om 19.58 uur het bijgaande signaal, de Taptoe, te spelen. In jouw tuin, in de straat, op een plein, bij een verzorgingshuis, ziekenhuis of op een kerktoren. Laten we 75 jaar vrijheid zo gedenken en ondanks de Corona crisis hierbij muzikaal stil te staan. Deel en zeg het voort.

Het Nederlandse Taptoesignaal [niét te verwarren met de Last Post!] luidt jaarlijks op 4 mei om 19.58 uur de 2 minuten stilte in tijdens onze nationale dodenherdenking. 

Gaan we dit ook in de verschillende buurten in onze wijk doen? In een viertal buurtjes in onze wijk worden al plannen gemaakt.

Het zou prachtig zijn, zeker als we na de 2 minuten stilte, het 1e couplet van het Wilhelmus gezamenlijk zingen.

Gebruik jouw buurt-app of mailinglijst om letterlijk en figuurlijk met elkaar af te stemmen. En alsjeblieft neem de RIVM – regels in acht!

Bijgaand een aantal partijen voor bes-instrumenten. Heb je een ander instrument in een andere stemming? En wil je toch mee doen? Dan moet je het even transponeren of kijk op de deze website voor gratis muziek [muziek voor dodenherdenking]

Voor wie mee wildoen en geen instrument heeft is er nog een trombone te leen via 06 - 41 26 916 8


Geplaatst op: Donderdag 30 april 2020

Tags

Nieuws