Slimme maatregelen tegen wateroverlast wijk Molenhoek

Een plantje voor een watervriendelijk praatje. Tijdens de open dag van BijBomans op 29 september van 11.00 – 14.00 uur verzorgt de gemeente een informatiestand over het thema: “watervriendelijke tuinen”. Medewerkers van de gemeente geven dan voorlichting over het watervriendelijk inrichten van tuinen. Het klimaat verandert. We hebben een zeer lange en droge zomer en in mei werden we geconfronteerd met flinke regenbuien. Binnen onze wijk stroomde het regenwater door de straten en helaas ook bij mensen het huis binnen. Het riool kon zoveel water niet aan. Daarom wil de gemeente inwoners zoveel mogelijk stimuleren hun tuin watervriendelijk te maken. U kunt zich zich tijdens de open dag hier over laten informeren. Het adres van BijBomans is Mozartlaan 13. Het motto van de gemeente is: “een klimaatbestendig plantje voor een watervriendelijk praatje!”

Hoe kunnen we wateroverlast voorkomen?

 • Afkoppelen
  De Molenhoek bleek in mei niet klimaatbestendig te zijn. De wolkbreuk boven Rosmalen was extreem. Deze maakte duidelijk dat het water ergens anders weg moet kunnen lopen. Niet langer via de regenpijp naar het riool, maar in groenstroken, tuinen, vijvers of regentonnen.
  .  
 • Groen
  Een watervriendelijk tuin is een regenwaterbestendige tuin. Ook planten in tuinen of op daken nemen water op. Ze compenseren het gebrek aan groen en bieden ruimte aan vogels en bijen. Daarnaast zorgen planten tijdens warme dagen voor meer verkoeling in een versteende omgeving.

  Benieuwd welke slimme en eenvoudige maatregelen er zijn om uw woonomgeving watervriendelijk te maken? Kom naar de open dag van BijBomans. Bij het mobiele groene dak zullen deskundigen op het gebied van regenwater, afkoppelen en tuinen uw vragen beantwoorden. U krijgt een plantje voor een praatje. Maar: op = op!

  Meer weten over waardevol regenwater? Zie: waardevolwater.nl

 


Geplaatst op: Woensdag 05 september 2018

Tags

Nieuws