Corona nieuws

Vanuit de regering: Uit de persconferentie  van dinsdag 21-04-2020 door premier Rutte is gebleken dat de beperkende maatregelen die genomen zijn om het coronavirus te bestrijden worden verlengd tot 19 mei. Welke ander maatregelen wat zijn versoepeld  lees je hier. (Alle persconferenties van Rutte)

Ook wil men gaan testen en eventueel apps inzetten. (leerkrachten worden nu ook getest) Over de apps is behoorlijk wat discussie i.v.m. de privacywetgeving. Hier kun je alles lezen over hoe de apps werken die besproken zijn in een eerdere persconferentie. Op een later tijdstip wordt gekozen welke apps en hoe ze worden ingezet als de lockdown geheel of gedeeltelijk wordt opgeheven.
Er is in onze provincie een onderzoek gehouden over de vraag: Hoe kijken de Brabanders aan tegen de maatregelen die genomen zijn rondom het coronavirus? Op deze site kun je over het onderzoek lezen en in deze pdf zie je de bevindingen van het PON (Provinciaal Opbouworgaan Noord-Brabant) dat het onderzoek heeft uitgevoerd.

Vanuit de gemeente:
15-04-2020  Bericht van burgemeester Mikkers: Brabant moet als voorloper in de coronacrisis de maatregelen niet eerder versoepelen dan de rest van Nederland.
Alle  uitzendingen van Kijk op corona (YouTube): informatie uit Branbant door DTV Den Bosch en de MediaMannen in samenwerking met de gemeente.

03-04-2020 Bericht van de burgemeester van 's-Hertogenbosch. Hoe zal het ná-Corona-tijdperk eruit zien volgens de burgemeester van 's- Hertogenbosch? Lees meer
27-03-2020 Bericht van de burgemeester van 's-Hertogenbosch. De burgemeester heeft ingestemd met de nieuwe maatregelen van de regering op 23-03-2020 en ze ook wil handhaven, maar nog niet besloten de datum te verlengen tot 1 juni.
Vanaf woensdag 18 maart (update 27 maart) past de gemeente haar dienstverlening aan. De maatregelen gelden in ieder geval tot en met maandag 28 april: de dienstverlening wordt gecentraliseerd in het Stadskantoor. Dit betekent dat de dienstverlening in Perron 3 in Rosmalen sluit. 

Vanuit de veiligheidsregio Brabant -Noord:27-03-2020  Vanaf vrijdag 27 maart is er een  Noodverordening  van kracht in Veiligheidsregio Brabant-Noord.

Vanuit het Koningshuis:
 Koning Willem Alexander hield op 20 maart een toespraak.

 

 

 

 

 


Geplaatst op: Woensdag 22 april 2020

Tags

Corona mvs

Tags

Nieuws