Bericht van de burgemeester 03-04-2020

Beste inwoners, We zijn met het coronavirus in een nieuwe maand gekomen. Ook in april hebben we te maken met onze nieuwe manier van wonen, werken en leven. De maatregelen die we sinds maart kennen om met het virus om te gaan, duren nog zeker tot 28 april.

Ik denk dat we allemaal de noodzaak ervan begrijpen. Brabanders houden zich massaal aan de maatregelen. Ook jullie, en dat stemt mij trots! Daarom zien we nu de eerste positieve signalen. Maar we zijn er nog lang niet. Dat is ook goed om ons te beseffen.

Het blijft nodig dat we de maatregelen blijven volgen. Allemaal. Blijf zo veel mogelijk thuis. Ook wanneer het mooi weer is. Ook wanneer het weekend, Pasen, Ramadan of vakantie is. Was je handen goed, hoest in je elleboog en houd 1,5 meter afstand.

Bedenk nieuwe manieren om je thuis te vermaken. Want ik weet zeker dat jullie genoeg creativiteit hebben. Zorg goed voor jezelf, en ga na wat je misschien voor iemand anders kan doen. Denk dan ook aan mensen die je niet kent, maar wel bij je in de buurt wonen. Als dat tot je mogelijkheden hoort.

Het virus raakt ons allemaal. Mijn hart gaat uit naar de mensen die in deze periode afscheid hebben moeten nemen van een dierbare. Dat is altijd een verdrietige tijd in ieders leven. Maar deze weken is dat met de genomen maatregelen wel extra zwaar. Want we voelen allemaal de pijn die er kan zijn wanneer je niet bij je vader, moeder, opa, oma, oom, tante of andere naaste kan zijn om afscheid te nemen. Ik leef met jullie mee.

Ieder van ons merkt de maatregelen in zijn of haar leven. En het vraagt veel van iedereen. Dat besef ik me heel goed. De situatie geeft ons allemaal stress, zorgen en emotie. Zorgen die leven, kunnen we niet allemaal wegnemen. Maar we zetten alles op alles om de negatieve gevolgen van de crisis te beperken. Daar kunnen jullie op rekenen.

Ook de komende weken zal er nog veel worden gevraagd van ieders geduld en aanpassingsvermogen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we samen de maatregelen blijven volgen. Maar ook dat we in deze moeilijke tijd oog blijven houden voor de mooie dingen die er ook nog zijn en ontstaan. En dat we er voor elkaar zijn. Want de fysieke afstand is groot, maar de sociale afstand is denk ik nog nooit zo klein geweest.

Samen zijn we ’s-Hertogenbosch. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle.

Jack Mikkers
Burgemeester ’s-Hertogenbosch

Wil je weten welke maatregelen gelden, wil je meer informatie over onze dienstverlening, ander aanbod of ben je ondernemer? Kijk op www.s-hertogenbosch.nl/corona


Geplaatst op: Maandag 06 april 2020

Tags

Nieuws