Initiatief Herenboerderij

Deze informatieavond is helaas geannuleerd!
Tijdens een informatieavond op donderdag 26 januari om 19.00 uur in Ons Trefpunt in Malsikamp vertelt een groep enthousiaste buurtbewoners graag meer over hun plannen om een Herenboerderij in de regio Maliskamp-Rosmalen-Berlicum te stichten. Zij leggen dan  uit hoe je hier aan deel kunt nemen. Bewoners van onze wijk worden hiervoor ook van harte uitgenodigd.

Een Herenboerderij is een coöperatieve boerderij, waarvan bewoners mede-eigenaar en deelnemer kunnen worden van een geheel biologische boerderij en daar samen met een boer (in loondienst) lokaal, vers en gezond voedsel produceren.
Behalve een plek waar je samen eten produceert, is een Herenboerderij ook de plaats waar mensen samenkomen, ze elkaar en hun boer spreken en waar nieuwe vriendschappen en mooie initiatieven ontstaan.

Om recepten uit te wisselen, workshops en lezingen te houden en allerlei kinderactiviteiten en rondleidingen te geven. Een herenboerderij maakt geen winst, maar draait om duurzaam geproduceerd voedsel van een gezonde bodem. Inmiddels zijn er in Nederland ca 20 Herenboeren actief waar dit realiteit is.
Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan naar deze informatieavond.

In het Kanaalpark heb je een zelfoogsttuinderij 't Wild en er bevindt zich  Hof Eiygentijds waar o.a. een biologische varkensboerderij huist en allerlei andere activiteiten worden georganiseerd.
 

 


Geplaatst op: Maandag 23 januari 2023

Tags

Nieuws