BuurtBij ideeën

Hier vind je wisselende ideeén om te laten zien welke activiteiten er mogelijk zijn. Ook in 'activiteiten van buurtbijen' staan mogelijkheden die buurtbijen al hebben uitgeprobeerd of nog draaien. Zoek buurtbewoners die je willen helpen om een idee uit te werken! Tip: begin klein.
Hulp nodig? Mail naar info@wijkmolenhoek.nl met je vraag

Ideeén voor je buurt:

  • Maak samen eens een wandeling door een mooi natuurgebied in onze omgeving. Betrek ook de kinderen en ouderen als dat kan. Lees meer of ga een keer met wijkbewoners naar een activiteit van het IVN
  • Laat in je buurt/ straat een versierd reizend dagboek rondgaan waarin iedereen iets kan schrijven over een gebeurtenis, een goed recept, een leuk uitje, een mooie anekdote (kan ook over vroeger gaan zo betrek je de ouderen) of een tekening door de kinderen voor de buurt, om zo meer verbinding te krijgen. Schrijf voorin wat de regels zijn (hoe gaat het rond) en de mogelijkheden. Is het boek vol, leg deze dan op een centrale plek bijv. een boekenkastje in je buurt zodat iedereen het kan bekijken. Zie voorbeeld in Gouda
  • Maak een speurtocht, leuk met kinderen en volwassenen, zoek de eerste lentebloemen. Gebruik zoekkaarten als je niet weet hoe de bloemen heten of hoe ze eruit zien.

BuurtBij actuele ideeënHeb je nog meer leuke ideeën voor je straat/wijk of wil je  activiteiten mee bedenken en uitvoeren? Email dan naar info@wijkmolenhoek.nl en meld je aan.

Op naar meer verbondenheid, meer Samen in de wijk.