Wandelen

Bij de start van BijBomans, als onderdeel van de Zorgzame Wijk Molenhoek, kwam ook ter sprake dat het zinvol zou zijn om samen te gaan wandelen. Ten eerste ben je goed voor je lichaam bezig, maar ook voor de sociale contacten is wandelen een gemakkelijke activiteit. 
Een wandelgroepje starten is vrij eenvoudig en dat gebeurde ruim negen maanden voor de officiële opening van BijBomans, op 7 januari 2015.
Een wandelgroep had geen locatie nodig, alleen wat flyers waarop stond wat de bedoeling was.
Zo konden we die avond in januari 2015 starten met achttien personen. Eerlijkheidshalve vermeld ik hierbij, dat we daarna nooit meer dat aantal gehaald hebben, omdat het voor sommigen toch te heftig is gebleken. Maar…. we houden het met een wat kleinere, harde kern al ruim vijf jaar vol! En er zijn ook mensen die af en toe meelopen.
We startten in de beginperiode bij de DA drogist in de promenade, maar sinds corona ons leven beheerst starten we buiten onder de luifel van de Aldi aan de kant van de visboer.
Ook in de zomervakantie gaat het wandelen door, we kunnen dan fijn ook in het Maliskampse bos gaan wandelen of langs de zandverstuiving. In de winter blijven we onder de verlichte lantaarnpalen lopen.

Dat doen we een uur op de woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur. Hierna gaat iedereen thuis naar de koffie of thee! Ben je goed ter been  wordt hierbij nogmaals uitgenodigd om een keer een snuffelstage te lopen bij ons! 

Contactpersoon Annemiek Ceelaert 073-5220792  of 06 22660382  annemiekceelaert@hetnet.nl

Tags

Wandelen