Lezingen

Na het inventariseren van activiteiten, die Bij Bomans zouden kunnen plaatsvinden, zijn enkele mensen begonnen met de opzet van de lezingen en het uitnodigen van inleiders.
De eerste was 22 februarie 2016 door Marlies van Dongen.

Maria van der Sommen en Ben van den Reek zijn vanaf het begin betrokken en nog steeds actief. Ook Joop Hinze heeft lang meegedaan, maar is inmiddels opgevolgd door Bart van Nuland.
In de afgelopen vijf jaar zijn circa negen lezingen per jaar gehouden. Daarmee komen we inmiddels op een mooi aantal van dertig lezingen. Het voorbereiden is heel afwisselend. Soms hebben we veel ideeën en mogelijkheden en lukt het op de gewenste datum. Een andere keer is het spannend omdat mensen niet kunnen of er niet voor voelen om een verhaal te houden.

Steeds mogen de lezingen rekenen op een bezoekersaantal, dat varieert van 25 tot 45 personen.
De avonden blijken keer op keer een mooie combinatie van luisteren naar een interessant onderwerp en elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer.

De lezingen in de afgelopen jaren gingen over een scala van verschillende onderwerpen van Jeroen Bosch tot de wijk Molenhoek, van de natuur in onze omgeving tot klimaatverandering, van de stadsmaquette in Den Bosch tot Oeteldonk, van de geschiedenis van Coudewater tot een excursie naar de gemalen in Gewande en nog veel meer. Alle inleiders bedanken we via deze weg nogmaals hartelijk voor hun bereidwilligheid en inzet, zeker ook omdat ze het 'om niet' moeten doen!

Helaas liggen de lezingen vanaf het voor jaar 2020 om bekende reden stil, maar we hopen snel weer te kunnen starten zodra dat, gezien corona, verantwoord is. Onderwerpen die al gepland staan zijn onder andere: 'Het historisch erfgoed van 's- Hertogenbosch waaronder de Binnendieze' en 'Ervaringen tijdens een wandeltocht naar Santiago de Compostella'.
Weet je iemand die een mooi verhaal kan vertellen over een interessant onderwerp of als je een onderwerp hebt waarover je graag een lezing krijgt, geef dat dan door.
Hopelijk tot snel!
Hartelijke groeten Ben, Maria en Bart
Lees meer  alle onderwerpen waarover een lezing gehouden is.

Tags

Lezingen