Lezen

Leesclub
Een boek … Een bijl voor de bevroren zee in ons zei Franz Kafka.

BijBomans heeft ook een leesclub. Vijf jaar geleden zijn wij gestart met zeven mensen.
Het  eerste boek dat we lazen was van de schrijver van Luke Rhinehart, een Amerikaanse roman- en non fictieschrijver.
Hoewel de bijeenkomsten aanvankelijk plaatsvonden in BijBomans, hebben we er al gauw voor gekozen om bij de deelnemers thuis het boek te bespreken.
Omdat de groep uit mensen met uiteenlopende belangstelling bestaat lezen we vaker verrassende boeken. Soms moeilijk, vaker boeiend.
Een boek werd geselecteerd door middel van het gooien van een dobbelsteen. Iedere deelnemer brengt een boek mee.  Een nummer hoorde dan bij een bepaalde titel van een boek. Er was een deelnemer die het wel heel vaak won met zijn boek. Toeval of niet? Tegenwoordig wordt om de beurt een boek gekozen waar een deelnemer enthoudsiast voor is, die vertelt dan ook iets over de auteur..
De boekbesprekingen zijn gezellig onder het genot van koffie, thee, wat anders en wat lekkers erbij.  We bespreken niet alleen het boek, er is ook ruimte voor andere zaken, zowel leuke alsook minder leuke dingen kunnen  aan bod komen.

Er zijn onder andere boeken gelezen van Lieve Joris - Terug naar Neerpelt, Simon  Vestdijk - De koperen tuin, Ilja Leonard Pfeijffer - Grand Hotel Europa en als laatste Jens Christian Grøndahl - de Storm.
In de voorbije periode zijn er droevig genoeg 2 dames van de leesclub overleden. Er zijn nieuwe lezers bij gekomen.


Deze groep is nu vol. Er wordt een wachtlijst gevormd voor een nieuwe groep. Voor meer informatie of aanmelding een bericht naar: rienekeheinen@hotmail.com of via een briefje in de bus van BijBomans, Mozartlaan 11A.

.

Tags

Lezen