Bloemschikken

Bloemschikken

BijBomans wilde 5 jaar geleden starten met activiteiten met een verbindend karakter gericht op alle bewoners in onze wijk.
Ik heb toen voorgesteld om bloemschikcursussen te organiseren.
Dat bleek een schot in de roos te zijn...


December 2016 zijn wij gestart met bloemschikken.
We zijn relatief simpel begonnen met Biedermeiertjes.

Al spoedig bleek er een behoefte aan een vaste regelmaat. Dat  leidde er toe dat we sindsdien, soms in de herfst maar met regelmaat met Kerstmis en Pasen, cursussen organiseerden waarbij, voor dat jaargetijde, passende bloemstukken werden gemaakt.

De belangstelling groeide dusdanig dat we na verloop van tijd
genoodzaakt waren om meerdere bijeenkomsten te organiseren.

Het is elke keer weer een inspannende maar ook een dankbare tijdsbesteding.
We moeten uiteraard manoeuvreren binnen een beperkt budget, waardoor het verstandig inkopen telkens weer een tijdrovende, maar ook uitdagende bezigheid is.

Vanzelfsprekend kan ik dat als betrokken vrijwilliger niet op mijn eentje doen.
De voorbereidingen en begeleiding van de cursisten doen we met elkaar en in wisselende samenstellingen, met Pia van Olst, Hetty de Ruyter en Inge van Olst. 

Annemiek Ceelaert verzorgt de logistiek, d.w.z. de financiën, koffie, thee en drankjes en ook verleent zij, waar nodig hand- en spandiensten.

Corona heeft deze leuke traditie helaas verstoord, maar we hopen dat er spoedig een vaccin is zodat we onze activiteiten weer kunnen herstarten.
Wij zijn er van overtuigd dat we daarmee in een grote behoefte voorzien en ons enthousiaste team staat te trappelen om weer aan de slag te gaan.

Paula Yntema-Roling

 

 

 

   Lees meer  over bloemschikken