Let op je privacy: Nextdoor

Deze week werden verschillende buurtbewoners door Nextdoor uitgenodigd lid te worden van het buurtnetwerk. De brief kwam van een wijkgenoot. Volgens Nextdoor heeft die daar toestemming voor gegeven. Wij konden dat niet controleren. In het verleden is dat wel eens mis gegaan.
Op basis van je adresgegevens deelt nextdoor je in bij een buurt. Nextdoor is een internetdienst en app waarmee je makkelijk in contact komt met je buren. Je wisselt allerlei informatie uit bijv. over activiteiten, spullen, diensten.

Maar Nextdoor is ook een commercieel bedrijf dat in de VS gevestigd is. Dus als je Nextdoor gebruikt, begrijp en accepteer je dat jouw informatie kan worden gebruikt in de V.S. of de andere landen. Deze landen beschermen de privacy van consumenten, data en de toegang tot data misschien minder goed. Nextdoor laat weten dat ze zich wel aan de AvG regels houden.
Je gegevens worden gebruikt voor analyses die aan bedrijven worden doorgegeven. Lees meer

Nextdoor geeft aan dat volgens de toepassing van het privacybeleid van de app gegevens kunnen worden beheerd zoals hieronder staat beschreven. Ga voor meer informatie naar het privacybeleid van de ontwikkelaar.

zie ook ervaringen van anderen.
Je wilt je account weer verwijderen? Klik hier

Gegevens die worden gebruikt om je te volgen
De volgende gegevens worden mogelijk gebruikt om je te volgen op apps en websites van andere bedrijven:

Contact­gegevens
Identificatie­methode
Gebruiks­gegevens

Aan jou gekoppelde gegevens
De volgende gegevens worden mogelijk verzameld en gekoppeld aan je identiteit:
·  Aankopen
·  Financiële gegevens
·  Locatie
·  Contact­gegevens
·  Contacten
·  Gebruikers­content
·  Zoek­geschiedenis
·  Identificatie­methode
·  Gebruiks­gegevens

·  Diagnostiek
Toepassing van het privacybeleid kan variëren op basis van bijvoorbeeld de functies die je gebruikt of je leeftijd. Lees meer


Geplaatst op: Vrijdag 25 februari 2022

Tags

Nieuws