Waarom geen bladkorven meer?

Het  bladruimen gaat niet meer via de gemeentelijke dienst of de WeenerXL maar is uitbesteed aan een aannemer.
De aannemer bepaalt zelf hoe hij het blad ruimt. De gemeente zet daarom geen bladkorven meer neer zoals vroeger. Ook de aannemer plaatst geen bladkorven. Zij ruimen het blad met o.a. bladzuigmachines, veegwagens en bladblazers.

Het blad wordt niet meer op vaste momenten geruimd zoals eerder hier gemeld, op dinsdag in Molenhoek. Er zijn ook geen afspraken meer  gemaakt over aantal beurten. De bedekking met blad mag niet meer dan 25% zijn of dikker dan 10 cm.

De reden is dat bladval o.a. afhankelijk is van temperatuur. Het kan dus zijn dat in een koude nacht ontzettend veel blad valt. Het is onmogelijk om dat overal gelijktijdig te ruimen. Ook bij storm is dit het geval. Zorgt het blad voor een onveilige situatie? Geef het door via de BuitenBeter app. Hebt u geen smartphone? Gebruik dan het meldingsformulier.
Of neem telefonisch contact op via  073) 615 55 55.


Waar de veiligheid in het gedrang komt wordt het blad geruimd. Daar waar het kan, blijft het blad bewust liggen. Bladeren zijn erg waardevol voor de natuur. Ze bieden schuil- en voedingsplaats voor insecten, vogels en kleine zoogdieren tijdens de koude maanden en beschermen planten tegen vorst. Ook levert bladcompost belangrijke voedingsstoffen voor planten.

een van de foto's ingestuurd n.a.v. ons verzoek in de nieuwsbrief van november


Geplaatst op: Woensdag 04 november 2020

Tags

Bladafval

Tags

Nieuws