Vervolg opvang Oekraïners

Tijdens het overleg op 4 juli ll,  over de opvang van de Oekraïense vluchtelingen werd meteen duidelijk dat (vrijwilligers ) organisaties enorm  betrokkenheid laten zien. Ik ben ervan overtuigd dat de Oekraïense vluchtelingen zich welkom zullen voelen en dat er mooie samenwerkingen zullen ontstaan.
De groep bestaat uit 120 tot 150 mensen. Zij verblijven nu allemaal al in Den Bosch.
Voornamelijk ( hulpbehoevende ) ouderen, gezinnen waarvan de kinderen al naar school gaan in Rosmalen en enkele alleenstaande Oekraïners worden hier geplaatst. Veel van hen zijn aan het werk overdag.

Dat laatste betekent uiteraard ook iets voor de activiteiten die nodig zijn om  zich thuis te laten voelen. Er zal nog een juiste afstemming gaan plaatsvinden tussen wat de wensen zijn en wat het aanbod is. ( doodknuffelen is geen optie)
De eerste 2 weken van oktober zullen de mensen naar het oude Rodenborch college verhuizen.

Concrete  informatie vanuit de gemeente :

  • De landelijke taakstelling is verlengd tot maart 2026. Dit betekent dat we sowieso tot maart 2026 de Oekraïense vluchtelingen in de gehele gemeente ’s-Hertogenbosch zullen huisvesten.
  • De duur van de opvang in Rosmalen is minimaal twee jaar. We zijn, wat betreft de einddatum afhankelijk van de situatie in Oekraïne en de herontwikkelingen van het gebied waar nu de opvang komt. Wanneer daar veranderingen in komen zullen we opnieuw naar de einddatum kijken.

    Eerdere informatie vind je op deze pagina                                                                      

Geplaatst op: Woensdag 10 juli 2024

Tags

Nieuws