Noodopvang Autotron wordt verlengd. Gemeente en COA organiseren een inloopmiddag

De tijdelijke noodopvang op het terrein van Autotron mag langer blijven. Woensdag 11 november heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met dit verzoek. Het college heeft begrip voor de druk waaronder het COA opvang moet regelen. Want de hoge instroom van asielzoekers blijft aanhouden. Volgens cijfers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst komen wekelijks gemiddeld 1500 van hen naar Nederland. Maximaal 500 asielzoekers kunnen opgevangen worden in de noodopvang.
Het college stelt wel een aantal voorwaarden aan de verlenging. Zo moet de opvang eindigen op 31 december 2016. Ook zal de noodopvang weg zijn als er een asielzoekerscentrum (AZC) in gebruik is op het landgoed Coudewater.

In de tweede helft van november organiseert de gemeente samen met het COA en Libéma een inloopmiddag. Het doel van middag is o.a. om vragen van omwonenden persoonlijk te beantwoorden. Er is dan ook een inkijk mogelijk wat noodopvang is, wie er woont en wat er gebeurt. De datum en precieze invulling wordt uitgewerkt. Voor deze inloopmiddag kunt u zich al wel aanmelden via noodopvang@s-hertogenbosch.nl.

Meer informatie vindt u hier.


Geplaatst op: Donderdag 12 november 2015

Tags

Nieuws