Kalfje geboren in het Kanaalpark.

Rode Geuzen en een kalfje in het Kanaalpark.

Vanaf 6 augustus loopt een kleine kudde Rode Geuzen rond in het noordelijk deel van het Kanaalpark. Rode Geuzen zijn grote runderen, die het hele jaar door buiten kunnen blijven. Ze hebben weinig verzorging nodig en leven in een kudde. Om te voorkomen dat het noordelijk deel van het Kanaalpark helemaal dichtgroeit, lopen daar deze grazers. De geuzen zorgen voor voldoende variatie in het landschap en het behoud van het open karakter ervan. Hier profiteren onder andere ook vogels, insecten en vele soorten planten van.
De Rode Geus is een kruising tussen 2 rassen: het Brandrode Rund en de Franse Saler. De geuzen hebben een dieprode kleur en staan hoog op de poten. Hun vacht past bij het Nederlandse klimaat: de zomervacht is kort en glad en de wintervacht voldoende dik.  En het is bijzonder, dat er al een kalfje in het Kanaalpark geboren is.

Komt u op uw wandel- of fietstocht door het Kanaalpark een Rode Geus tegen? Bewonder hem dan van een veilige afstand van 25 meter. Het voeren van deze dieren is verboden en niet goed voor de Rode Geus.


 


Geplaatst op: Vrijdag 04 september 2015

Tags

Nieuws