Gluurpietjes in de wijk

In het begin van de coronatijd was er een leuk initiatief namelijk de Berenspeurtocht voor kinderen. In veel buurten in Nederland stonden er beren voor de ramen. In deze Sinterklaastijd is er wederom een nieuw initiatief ontstaan namelijk:De Gluurpieten-speurtocht. Kinderen kunnen dan in de wijk, coronaproof, op zoek naar gluurpieten. Deze gluurpietjes kun je tekenen op het raam of print  de gluurpiet uit en maak er iets leuks van. Daarbij zit ook een blad waarop de kinderen kunnen aankruisen hoeveel gluurpietjes ze hebben gevonden in de wijk. Om het nog leuker te maken kun je als begeleider zelf een opdracht bij elk gevonden pietje maken.
Enkele voorbeelden: Bij het 1ste pietje maak je 10 paardensprongen net zoals het paard van Sinterklaas; Bij het 2de pietje doe je een dansje; Na het 3de pietje zing je een Sinterklaas liedje; Bij het 4de pietje rijm je 2 woorden of twee zinnen op elkaar;vBij het 5de pietje hinkel je naar het volgende huis;Bij het 6de pietje zwaai je naar de volgende persoon die je tegen komt enz.
De kinderen kunnen de gluurpietjes ook zelf mooi inkleuren, versieren  en dan voor het raam hangen.
Doen jullie allemaal mee om er weer een leuke speurtocht voor de kinderen van te maken? Zien we weer veel speurneuzen en gluurpietjes in onze buurt?


Geplaatst op: Dinsdag 10 november 2020

Tags

Nieuws