Update corona 23 februari 2021

De coronamaatregelen vragen heel veel van iedereen, fysiek en ook mentaal. Het kabinet wil nieuwe besmettingen voorkomen maar ook perspectief bieden. Onder voorwaarden gelden vanaf 3 maart een aantal voorzichtige verruimingen. De avondklok wordt met drie weken verlengd tot en met 15 maart (4.30 uur) Ook blijft één bezoeker per dag bij je thuis, de 1,5m afstand, de mondkapjes en de andere algemene regels nog steeds van kracht.
De belangrijkste afspraken van dinsdag 23 februari 2021 op een rij: 

 • Vanaf 1 maart gaan de middelbare scholen en de MBO's weer open. Er wordt nog wel uitgewerkt hoe dit vorm gegeven  kan worden. Leerlingen gaan minimaal 1 dag in de week naar school, als hoofdregel geldt de 1,5m afstand. Als een leerling positief wordt gesteld gelden dezelfde afspraken als voor de basisscholen. De uitzonderingen blijven van kracht.
 • Kappers, rijscholen en bijvoorbeeld de nagelstudio’s mogen vanaf 3 maart weer starten, de sekswerkers uitgezonderd.  Er gelden wel strenge afspraken bij deze start zoals bijv. het werken op afspraak.
 • Winkels mogen op afspraak open, bestellen en afhalen mag ook. Maximaal 2 klanten per verdieping, en 4 uur van te voren een afspraak maken. Het kabinet gaat met grote bedrijven in gesprek voor meer steun.
 • Buitensporten wordt toegestaan in groepen tot de leeftijd van 27 jaar. Nu geldt dat tot 17 jaar.
  De afspraken in een gemakkelijk overzicht:
  Lees op deze pagina van de Rijksoverheid alles over corona.
  Lees op deze pagina alles over het vaccineren.
  Lees op deze pagina alles over het testen op corona.
  Voor nazorg na langdurige klachten na een coronabesmetting.
  Tips om de coronatijd goed door te komen.

   

Geplaatst op: Dinsdag 23 februari 2021

Tags

Nieuws