Blad ruimen in de Molenhoek

Dinsdag 10 oktober 2017

Bericht van de gemeente:

Geachte heer, mevrouw,

Het is weer herfst en daarom starten wij binnenkort met het ruimen van blad. Tussen half oktober en eind december ruimt de aannemer wekelijks op dinsdag het blad op. Daarna vegen we regelmatig uw straat zoals u gewend bent. In de herfst liggen er natuurlijk altijd wel wat bladeren op straat.

Blad verzamelen
U helpt ons door bladeren in uw wijk langs de weg te verzamelen. Om te zorgen dat de aannemer het blad gemakkelijk af kan voeren, vragen wij u de bladeren in een langgerekte strook langs de weg op te hopen. Wij vragen u geen snoeiafval tussen de hopen bladeren te leggen.

Blad in uw tuin
U kunt de bladeren uit uw tuin in de groene afvalcontainer gooien. Maar wist u dat u er ook compost van kunt maken? Blad dient namelijk als natuurlijke bemesting. Ook kunt u bladeren gebruiken als winterdek, ter bescherming van uw planten tegen de kou. Bolgewassen en vaste planten lopen in het voorjaar eerder uit en bloeien eerder. Blad is daarnaast ook een schuil- en voedingsplaats voor insecten, vogels en kleine zoogdieren tijdens de koude maanden.

Hebt u vragen?
Neemt u dan contact op met de heer A. van den Bosch, plaatsvervangend wijkteamleider van de afdeling Beheer en Programmering Openbare Ruimte. Zijn telefoonnummer is (073) 615 31 02 of stuur een e-mail naar openbareruimte@s-hertogenbosch.nl o.v.v. Bladruimen Molenhoek.

Met vriendelijke groet,
Het hoofd van de afdeling Beheer en Programmering Openbare Ruimte,
Ir. E.J. Jansen