BijBomans diner 2 juli 2019

Het was weer volle bak en erg gezellig. Het valt me op hoe geamuseerd onze gasten steeds met elkaar in gesprek zijn. We beginnen elkaar te kennen, wisselen de laatste nieuwtjes uit, peilen onze gezondheid dingetjes en drinken er een wijntje bij. Helemaal waar Eten BijBomans voor bedoeld is. Ontmoeten en verbinden van buurtgenoten.

Dit keer een kijkje achter de schermen. Onze Kokkies Jacques en Maggy waren er allebei gisteren. Dan kan het niet meer mis gaan. Het menu van elk diner wordt samen gesteld door de koks. Zij doen de boodschappen, samen met Gonnie. De bloemen worden door Maria opgehaald en in mooie bloemstukken verwerkt. Als deze of gene verhinderd is nemen we het van elkaar over.
Dan de hulp koks. Zij ontvangen op de kook dag de instructies van de kok en gaan aan de slag. Wassen, schillen, snijden, soep koken, vlees of vis gerechten klaar maken enzovoort. Dat doen altijd weer met heel veel plezier, lol en uit genegenheid voor onze gasten.

We dienen alles op, vlot en deskundig, vind ik, we schenken een wijntje of water in en zorgen voor een hartelijk praatje met de gasten. Na het kopje koffie gaan wij slagvaardig aan de slag om alles op te ruimen en netjes achter te laten. We drinken nog wat na en vertrekken altijd weer tevreden huiswaarts.

Wat fijn als u er weer bij kunt zijn, wij genieten er ook van. Let op! 30 juli bent u weer welkom op de speciale middag met een Zomerbrunch. Geef u snel op, we hebben wat extra plaatsen en gaan ervan uit dat we zoveel mogelijk gasten kunnen ontvangen.

Aanmelden voor de Zomerbrunch van 30 juli 2019 (aanvang 14.00u) kan weer via etenbijbomans@wijkmolenhoek.nl Graag daarbij ook uw telefoonnummer vermelden.
Diegene die niet beschikken over internet en/of e-mail of daarbij geen hulp van familie of vrienden kunnen krijgen kunnen zich aanmelden bij André Timmermans 06-17946995.

Deze keer een berichtje geschreven door mij, omdat Andre en Maria even van hun welverdiende vakantie genieten.
Cinthy Meulblok


Geplaatst op: Maandag 01 juli 2019

Foto’s

Tags

Koken

Tags

Nieuws