Artikel op gemeentelijk nieuws-site over het Rooseveltpark

Afgelopen dinsdag 24 November zijn op initiatief van de groen commissie van wijkraad Molenhoek aan de Rooseveltlaan de handen uit de mouwen gestoken.
In het kader van biodiversiteit en ecologisch beheer is daar onder het toeziend oog van Bea Wever en Thea Jongen een bollen- bijen-mengsel geplant.
Door de bollenleverancier is een mix van bollen samengesteld, speciaal om wilde bijen die vroeg in het voorjaar (februari tot half mei) beginnen te vliegen  van voedsel  te voorzien. De mix is samengesteld uit de volgende soorten: Crocus, Chionodoxa, Scilla, Muscari en verwildering-tulpen. Voor dit soort bollen is het belangrijk dat ze na de bloei goed de tijd krijgen om af te sterven. Daarom zullen we als beheer daar volgend jaar het maaibeleid op aanpassen.
Voorheen maaiden we de strook 2 keer per jaar, dit zullen we nu terug brengen naar 1 keer per jaar. We zullen wel een aantal wandelpaden door de hoge berm vegetatie gaan maaien. 
Verder heeft de groencommissie (met name Hans Broeksteeg)  binnen het gebied hard gewerkt aan de realisatie van een insectenhotel en hebben wij als Gemeente de al bestaande paddenpoel in september al schoon gemaakt en wat uitgediept.
Als laatste is de omgeving van het insectenhotel aangeplant zodat het een mooi plekje midden in het  plantvak heeft gekregen waardoor het zich in alle rust kan ontwikkelen.
Kortom een leuk stukje Rosmalen waar de natuur zijn gang mag gaan.

door: Arjan van den Bosch, waarnemend wijkteammanager Beheer Openbare Ruimte.


Geplaatst op: Dinsdag 01 december 2015

Tags

Parken

Tags

Nieuws