4 mei herdenk je 5 mei vier je!

In verband met corona vindt de dodenherdenking op dinsdag 4 mei a.s. weer in een aangepaste vorm plaats. Deze herdenking zal ingetogen en sober zijn. Het programma wordt vooraf opgenomen en is online te volgen via een livestream op www.rodenborch.nl en ROS TV op woensdag 5 mei om 15.00 uur en de herhaling is die dag om 19.00 uur.  Zie deze folder voor alle ins en outs. 
Je mag je op 4 mei de hele dag je vlag halfstok hangen tot zonsondergang en de klokken zullen luiden tussen 19.45 uur en 20.00 uur.  Op 4 mei vanaf 19.00 uur zendt de lokale omroep Dtv Den Bosch een speciale herdenkingsuitzending uit. Deze uitzending van de  comités, de stichting Struikelstenen ’s-Hertogenbosch en de gemeente ’s-Hertogenbosch is gerealiseerd door De Mediamannen. Naast een bijdrage van burgemeester Jack Mikkers staan de vervolgde, militaire en burgerslachtoffers in onze gemeente centraal. Stadschroniqueur Eric Alink en kinderburgemeester Jop van Peufflik leveren eveneens een bijdrage. De uitzending duurt ongeveer een half uur en wordt diezelfde avond meerdere keren herhaald.
In 's Hertogenbosch zijn 47 nieuwe struikelstenen gelegd. Elke steen herdenkt een joodse inwoner van onze gemeente, die tijdens de Duitse bezetting is weggevoerd en vermoord in een van de vernietigingskampen.

 

 

 

 


Geplaatst op: Maandag 03 mei 2021

Tags

Oorlog

Tags

Nieuws