Wandelen in de omgeving

Speciaal voor de omgeving 's-Hertogenbosch zijn er een aantal ommetjes ontwikkeld door IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Deze zijn gratis te downloaden vanaf de website maar ook beschikbaar in de IVN Routes app.
Alle routes zijn offline te volgen waardoor je niet afhankelijk bent van het internet.
Ontdek hier alle routes van IVN 's-Hertogenbosch en maak een heerlijk ommetje.

Zin in nieuwe wandelingen?

Natuurmonumenten heeft een gratis app met bijna driehonderd wandelroutes door de natuurgebieden van de stichting. De boswachters nemen u mee door ‘hun’ natuur en vertellen erover in de app. U kunt de routes makkelijk downloaden, zodat u ze ook kunt volgen als u niet online bent.
Route.nl heeft meer dan 100.000 gratis fiets- en wandelroutes door Nederland, België, Duitsland en Denemarken. De routes zijn te herkennen aan bordjes met wandelknooppunten op kruisingen langs de routes. U kunt de routes gratis volgen als u een internetverbinding heeft. U krijgt dan advertenties te zien. Voor tien euro per jaar heeft u een premium abonnement, waarmee u de routes ook kunt downloaden en geen advertenties ziet. Ook kunt u daarmee onderweg gesproken instructies beluisteren. Het leuke van de routeplanner is dat u ook zelf routes kunt samenstellen. Verder kunt u routes met wandelgenoten delen en uw favoriete routes markeren. Elke route is ook in tekst te lezen.
Wandelen heeft 5000 wandelingen van verschillende afstanden door natuurgebieden, regio’s en steden. In de app vindt u ook 1500 wandelevenementen van de Wandelbond (KNWB) en alle wandelactiviteiten van het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN). De app bevat honderden gratis routes en is vanaf 1 euro uit te breiden met nog eens honderden routes. Ook krijgt u informatie over het gebied waar u wandelt.
Wandelzapp beschrijft meer dan 1000 routes over afstanden die variëren van 3 tot 30 kilometer. Ze lopen door de natuur en door de stad, door het bos en over het strand. U kunt op verschillende manieren een geschikte route kiezen. Zo kunt u zoeken op toegankelijkheid voor honden, bereikbaarheid via het openbaar vervoer of rondwandelingen. U vindt beschrijvingen en foto’s van de route. Onbeperkt wandelen kost 13 euro per jaar. Daarmee kunt alle routes downloaden en ontvangt u updates van wandelingen.
Klompenpaden zijn wandelpaden over boerenland en door landgoederen op de mooiste plekken in Utrecht en Gelderland. De gratis app wijst u de weg tijdens wandelingen tussen de 5 en 15 kilometer lang. Door op een route te klikken kunt u zien wat er aan informatie beschikbaar is, zoals filmpjes, horeca en achtergrondinformatie.
BeleefRoutes biedt gratis wandelroutes aan door de natuur en cultuur in heel Nederland. Deze app vertelt u wat er langs de route te beleven is. Zo is er een vogelroute met foto’s en geluiden van de soorten die in het gebied voorkomen. Ook is er een Gouden-Eeuw-route in Amsterdam, waarmee u te weten komt waar de VOC vergaderde. Onderweg krijgt u een seintje als u op een plek bent waar de app u iets te bieden heeft: informatie over de natuur of de geschiedenis, anekdotes, een quiz of een spelletje. De app heeft 140 routes in Noord- en Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Overijssel. De wandelafstanden zijn 2 tot 40 kilometer. De app heeft ook fietsroutes.  

             

 

 

 


Geplaatst op: Woensdag 14 april 2021

Tags

App Wandelen

Tags

Nieuws