Meld overlast Vuurwerk

De verkoop en het afsteken van vuurwerk is komende jaarwisseling verboden. Dit om extra druk op de zorg te voorkomen. Wie tijdens de jaarwisseling toch vuurwerk afsteekt, riskeert een boete van zeker 100 euro en een strafblad. Voor de jaarwisseling is het sowieso verboden vuurwerk af te steken.

Foto van sterretjesFop- en schertsvuurwerk wel toegestaan
Het verbod op het verkopen en afsteken van vuurwerk geldt voor al het ‘oudejaarsvuurwerk’. Fop- en schertsvuurwerk (categorie F1 vuurwerk) is wel toegestaan. Voorbeelden hiervan zijn sterretjes, knalerwten, trektouwtjes, bengaals vuur, bengaalse lucifers, fonteinen voor gebruik binnenshuis en buitenshuis, kerstcrackers en confettibommen. Dit vuurwerk is het hele jaar te koop en mag vanaf 12 jaar worden gebruikt.
Meer informatie over het vuurwerkverbod leest u op de website van de Rijksoverheid.

Wat kun je doen bij overlast?
Als je overlast ervaart door vuurwerk of vermoed dat iemand illegaal vuurwerk bezit vragen wij het volgende te doen:

  • Meld dit bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.
  • Blijf je liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
  • Bij dreigende / noodsituaties belt u 112.

Melden van ‘vuurwerk’ schade(s) openbare ruimte
Maak je melding via het online meldingsformulier. Lukt dat niet? Dan kun je je melding ook via de BuitenBeter app of telefonisch aan ons doorgeven. Het meldpunt is op werkdagen tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar via (073) 615 55 55. Wil je na deze tijd toch een medewerker spreken? Luister dan het bandje af en maak je keuze.  

Je melding wordt binnen 24 uur toegevoegd aan de meldingenkaart. Je kunt hierop de actuele status van je melding bekijken. Er wordt naar gestreefd om de melding binnen 14 dagen af te handelen.


Geplaatst op: Maandag 27 december 2021

Tags

Nieuws