Viering bevrijding 's-Hertogenbosch

Programma van  donderdag17 tot en met zondag 27 oktober.
De inwoners van 's-Hertogenbosch herdenken de strijd om de vrijheid  en vieren hun vrijheid. 
Alle kernen en de stad ’s-Hertogenbosch hebben meegewerkt aan het programma. Ook Geffen heeft zich vanuit de historische bevrijdingsslag hierbij aangesloten.
Als rode draad zal de sopraan Llio Evans uit Wales optreden, onder begeleiding van pianist Rein Boeijen. Babel (Muzerije en Bibliotheek) geeft een eigen invulling aan het programma klik hier.
Rosmalen heeft een speciaal programma

Het provinciehuis van Noord-Brabant in 's-Hertogenbosch staat in het licht van 75 jaar vrijheid. Door middel van een lichtprojectie die verwijst naar de parachutes van de bevrijders, wordt de aandacht gevestigd op de viering van onze bevrijding en de bezetting.
De lichtprojectie is t/m 27 oktober te zien. De tekst 'Brabant Remembers' vestigt de aandacht op het programma van activiteiten dat in heel de provincie plaats vindt en de 75 verhalen van gebeurtenissen tijdens de oorlog die het leven van mensen veranderden. Het programma is te vinden op www.brabantremembers.com  (scroll op de homepagina naar beneden tot je bij :selecteer een thema komt)     Bron:Thuis in het nieuws

De Duketon Ladies zingen bij 75 jaar bevrijding:
Op zondag 20 oktober wordt om 11.30 uur op het EVVC-terrein, sportpark De Zwaan in Vinkel het officiële startsein gegeven voor de fietstocht Bevrijdingroute/Tour of Freedom. Duketown Ladies zingen dan in het bijzijn van o.a. 146 schoolkinderen (ter nagedachtenis aan de 146 gesneuvelden) het aangrijpende “Prayer for the children” van Kurt Bestor om de aandacht ook op kinderen in oorlogssituaties te vestigen. Aansluitend geven zij een optreden in De Annenborch te Rosmalen, waar de fietstocht ook langskomt. 

 


Geplaatst op: Maandag 21 oktober 2019

Tags

Oorlog

Tags

Nieuws