Verzamelalbum ‘Ons Mooi Durpke’

Wat een ontzettende geslaagde actie van de winkeliersvereniging Molenhoek – passage in samenwerking met de Heemkundekring Rosmalen en Marleyart!
Inmiddels zullen veel lezers de actie wel kennen: bij aankopen in het winkelcentrum werden plakplaatjes verstrekt, om die in het gratis verkrijgbare boek ‘Ons Mooi Durpke’ te plakken. In totaal diende de spaarder 216 plaatjes te verzamelen. Zowaar geen sinecure! Maar heel goed voor de sociale cohesie in ons mooie dorp!

Wat gebeurde er?
Buren, vrienden, kennissen, eigen familie … Iedereen ging onderling aan het ruilen. Dubbele kaartjes werden weggegeven. Naar mate de einddatum [14 november] dat de plaatjes werden verstrekt naderde, werd het steeds spannender of het boek nog compleet zou worden. Overal werden oproepjes geplaatst, plaatjes meegenomen naar ontmoetingsplekken, zoals BijBomans, Hevo, eigen clubjes en verenigingen.
Ook maakte een fervent verzamelaar een Facebook – pagina met de gelijknamige titel. Deze pagina ontplofte bijna, zoveel als er gebruik van werd gemaakt. Er werd volop geruild, weggegeven.
Verzamelaars spraken, m.n. via persoonlijke chatberichten met elkaar af en zochten elkaar op. Wat een leuke en uiteenlopende contacten leverde dat op! Enthousiasme alom en vooral blijde gezichten. Heel mooi en bijzonder!
Veel verzamelaars kwamen, door deze afspraakjes, ook nog eens op plekjes in hun eigen Rosmalen, waar ze normaal nooit komen!

Helaas ging de geplande ruilmiddag in de Molenhoekpassage niet door, vanwege de coronamaatregelen.
Maar er kwam een oplossing!
Verzamelaars die hun album niet vol hadden, kregen de mogelijkheid om van 18 t/m 27 november hun gegevens en de cijfers van hun missende plaatjes in te leveren in een prachtige oude brievenbus in de Molenhoekpassage. Voor degenen die nog plaatjes over hadden stond er ook een brievenbus. Verzamelaar helpt verzamelaar!
Die kun je het ook nu nog rechtstreeks in de brievenbus van de Heemkundekring doen. Deze hangt in de Hoff van Hollantlaan 1, Perron-3 bij ingang B waar ook de huisartsenpraktijk gevestigd is.
En wat fijn! De vrijwilligers van de heemkundekring giaan alles sorteren in een poging zoveel mogelijk albums compleet te maken. Chapeau!


Geplaatst op: Dinsdag 30 november 2021

Tags

Nieuws