Team Gastmensen zoekt versterking

Woensdag 21 november 2018

Bij Bomans werkt met gastmensen om activiteiten te begeleiden. Zij heten mensen welkom en verzorgen de koffie en thee en zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. Gastmensen zijn onontbeerlijk. Zij zijn de spil van Bij Bomans en zonder hen is er geen ontmoeten, geen elkaar tegen komen en geen elkaar leren kennen.

Wat doen de gastmensen tijdens een inloop of activiteit?
Het woord gastvrouw of – heer zegt het eigenlijk, je zorgt in praktische zin voor de gasten c.q. bezoekers van Bij Bomans.
Naast het regelen van koffie en of thee, zorg je ook dat mensen zich welkom voelen, zorg je voor een prettige sfeer. Bij de inloopochtenden knoop je een praatje aan, ziet erop toe dat bezoekers zich op hun gemak voelen. Bij activiteiten zoals een film- of lezingenavond is de insteek wat praktischer van aard.
In principe werk je altijd samen met iemand anders van het team gastmensen.
Als een gastvrouw of –heer staat ingeroosterd haalt zij/hij de sleutel bij een collega- vrijwilliger op om Bij Bomans te kunnen openen. De praktische werkzaamheden, zoals openen en sluiten, koffie- en theezetten, de afwas etc. zijn beschreven en licht van aard. Voorop staat dat je graag met mensen omgaat en zo nodig een luisterend oor kunt bieden.
Een opsomming van de praktische werkzaamheden [taak omschrijving] kun je altijd opvragen bij:  
Ingrid Nijskens, i.nijskens@wijkmolenhoek.nl  of  Ad Prince, a.prince@wijkmolenhoek.nl                       

Tags

Gastmensen

Tags

Nieuws