Stichting Thuisgekookt helpt

Lukt het koken je niet elke dag door een mindere gezondheid, mis je een sociaal netwerk in de buurt, heb je geen tijd of geen zin om te koken of wil je nieuwe gerechten of keukens leren kennen?  Of vind je het juist leuk om te een gezonde lekkere maaltijd te koken óók voor anderen? Thuisgekookt in Den Bosch brengt deze mensen bij elkaar. In Den Bosch zijn er nu al ruim 140 thuiskoks die bereid zijn om voor de kostprijs een maaltijd langs te brengen bij een van hun (kwetsbare) buren. Zij streven er naar om die relaties duurzaam te maken. Dus niet eenmalig een maaltijd, maar een - wat zij noemen - 1-op-1 koppeling. Wekelijks een of soms zelfs meerdere keren contact met die ene buurtgenoot die voor jou klaarstaat. Zie hier een video over Thuisgekookt
De belangrijkste punten op een rij: 

  • Er vindt een 1-op-1 koppeling plaats. Dat wil zeggen: Je maakt een afspraak met een buurtgenoot dat diegene wekelijks 1,2 of 3 keer een maaltijd komt brengen voor de kostprijs (richtlijn 3-6 euro per portie)
  • Er kan rekening gehouden worden met dieët wensen
  • Vaak brengen koks het eten (warm) bij iemand thuis.
  • Het gaat ook echt om een klein stukje sociaal conact. Iemand die even komt inchecken en een praatje maakt als er mensen zoveel thuis zitten. 
  • Aanmelden kan op via deze link  en alles kan ook telefonisch door te bellen naar 06 83447197

Vragen, sparren, kennismaken kan met Lisan bel 06 51861380
Meer weten? Kijk op Thuisgekookt

 

 


Geplaatst op: Vrijdag 11 december 2020

Tags

Nieuws